Kempen Campus, Veldhoven


De Kempen Campus is een scholencomplex voor vmbo, havo en vwo. Het complex bestaat uit zes gebouwen: vier voor onderwijs en twee voor sport. Het is een bijzondere locatie met unieke sportfaciliteiten, zoals een sporthal, turnhal, atletiekbaan en een honk- en softbalveld. De verschillende gebouwen zijn met elkaar verbonden door een strip. Tussen de gebouwen is de strip overkapt zodat je droog van het ene naar het andere gebouw kunt lopen. Deze nieuwbouw vervangt het Sondervick College.

De sporthallen voldoen aan de voorschriften van de NOC-NSF. De sportfaciliteiten worden ook door derden gebruikt. Met de wensen en eisen van die gebruikers is nadrukkelijk rekening gehouden.
Deerns heeft een integraal lichtplan ontworpen voor het hele complex. Het buitenverlichtingsplan is volledig afgestemd op de eerder door Deerns ontworpen binnenverlichting en omvat verlichting voor de parkeerplaatsen, fietsenstallingen, vijver en diverse recreatieve zones.

Daarnaast wordt het hoofdgebouw van het complex aangelicht en is de openbare verlichting van de toegangswegen, de fietspaden en een rotonde opgenomen. Om alle betrokken partijen een goed beeld te geven is het verlichtingsplan in de ontwerpfase uitgebreid gevisualiseerd.