Radboudumc, Nijmegen


Het Radboud Universitair Medisch Centrum is een toonaangevend academisch centrum voor patiëntenzorg, opleiding en onderzoek. Deerns ontwierp en hield toezicht op de uitvoering van het Medical Innovation & Technology Expert Center (MITeC).

In de MITeC-operatiekamers komen chirurgie, 3D-röntgenfotografie en MRI-scans samen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een MRI-scan te maken van weefsel dat tijdens een operatie wordt verwijderd. Dit kan helpen bij het vaststellen waar precies moet worden geopereerd en hoeveel weefsel moet worden verwijderd.

Bijzondere kenmerken

Een van de belangrijkste doelstellingen was een patiëntvriendelijke omgeving te creëren. De uitdagingen waar de adviseurs van Deerns mee te maken kregen, waren onder andere het onopvallend wegwerken van de technische installaties en een efficiënte manier om patiënten te verplaatsen van de hybride OK naar de MRI-OK. Door te overleggen met de medewerkers en de medische processen te analyseren, slaagde Deerns erin een goed inzicht te verkrijgen in de technische vereisten. Daardoor was het mogelijk waardevol advies te verstrekken met betrekking tot het ontwerp en de uitvoering van de faciliteiten.