Griffith Food, Valls - Spanje


Griffith Foods ontwikkelt en produceert voedingsingrediënten. Het bedrijf heeft Deerns de opdracht gegeven om een bedrijfsgebouw van 7.000 m2 en het omliggende terrein in het Spaanse Valls te transformeren tot een geschikte locatie voor hun productielijnen voor vaste stoffen en vloeistoffen. In het kader van het project worden ook magazijnen, kantoren en laboratoria ontwikkeld. Geheel volgens het duurzaamheidshandvest van Griffith is het ontwerp volledig in overeenstemming met de kwalificatie LEED Silver.

Productiecapaciteit

In deze nieuwe faciliteit produceert Griffith Foods in het eerste jaar circa 3.000 ton vloeistoffen (warme en koude sauzen) en 3.000 ton droge mengsels (kruidenmengsels). Aangezien Griffith binnen vier jaar zijn productiecapaciteit wil verdubbelen, is de nieuwe productiefaciliteit zo ontworpen dat deze voldoet aan alle vereisten van de toekomstige uitbreiding.

Door Deerns geleverde diensten

Naast ondersteuning bij de voorbereiding van dit project bestaan de door Deerns geleverde diensten onder meer uit het conceptontwerp en het definitieve installatieontwerp. Ook leverden we het architectuur- en structuurontwerp, inclusief project- en locatiemanagement. Alle ontwerpen worden in 3D gemaakt, met behulp van REVIT. Het voorkomen van kruisbesmetting en het zorg dragen voor hygiënische omstandigheden zijn essentieel voor de werkzaamheden op de locatie. Het ontwerp en de logistiek zijn daarom nauwkeurig afgestemd op de processtromen.