Duurzaam Gebouwd Congres groot succes!

Deerns iD e-zine 4, december 2014

‘The new ‘straight’ friendly place for gays and friends in Amsterdam’ is de slogan op Facebook voor het in 2015 nieuw te realiseren Denim Hotel in Amsterdam. In het hotel worden vele ‘state of the art’ voorzieningen aangebracht. Deerns is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle installaties en advies op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek.

Het circa 50 kamers tellende hotel wordt gerealiseerd in het bestaande pand van het Amsterdam COC; een democratische vereniging die lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders vertegenwoordigt. Het gebouw, waarvan gedeelten nog van de hand van Berlage zijn, wordt binnen de monumentale gevels grotendeels gestript en opnieuw ingedeeld. 

In het hotel worden luxueuze spa-voorzieningen op de bovenste verdieping van het pand gerealiseerd. Naast het hotel komen een lunchroom en lounge als ontmoetingsplek. Ook worden kantoorvertrekken ingericht voor de Amsterdamse tak van het COC. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door ontwikkelaars met ondersteuning van Original Spaces en Hans Kuiper Architectuur. Het exclusieve interieur wordt ontworpen door CasusCasa. 

Het hotel wordt naar verwachting in het 2e kwartaal van 2016 geopend.