Schiphol gunt Deerns opdracht Herinrichting Terminal 1

Donderdag 4 oktober hebben we officieel opdracht gekregen van Schiphol voor de besteksfase van het project Herinrichting Terminal 1. Met het project Herinrichting Terminal 1 wordt de security capaciteit van Terminal 1 uitgebreid van 15 security lanes naar 21 security lanes. Om dit te realiseren wordt op de tweede verdieping een nieuwe securitylaag gerealiseerd de bestaande incheckbalies.

Op deze locatie bevinden zich nu kantoren, een KLM Lounge en een bedrijfsrestaurant. Die worden aangepast en verplaatst, voordat het nieuwe securityfilter gerealiseerd kan worden. Ook zal de vloer boven de bestaande incheckbalies uitgebreid worden om meer vloeroppervlak te realiseren. Het bestaande securityfilter op de eerste verdieping komt te vervallen. Ook wordt een verbinding gemaakt met het securityfilter in Terminal 2. Hierdoor kan Schiphol flexibel gebruikmaken van beide securityfilters. Bij grote druk in Terminal 1 kunnen passagiers ook door het filter in Terminal 2 geleid worden en andersom. Nadat dit project is gerealiseerd heeft Schiphol het op één na grootste security filter van de wereld. Alleen de nieuwe luchthaven van Mexico (waar Deerns ook bij betrokken is) die op dit moment gebouwd wordt heeft een securityfilter dat iets groter is (één lane). Om dit nieuwe filter toegankelijk te maken voor de passagiers worden diverse nieuwe stijg-/daalpunten gerealiseerd en vervallen bestaande stijg-/daalpunten.

Naast het verplaatsen en uitbreiden van het security gebied wordt ook een nieuw stijg-/daalpunt gerealiseerd voor passagiers die thuis in hebben ingecheckt en die geen ruimbagage bij zich hebben. De gevel wordt deels naar buiten geplaatst om dit nieuwe stijgpunt te realiseren. Deze passagiers kunnen via een korte verbinding rechtstreeks naar het securityfilter gaan, zonder dat zij zich hoeven te mengen met de passagiers die nog moeten inchecken en ruimbagage af moeten geven. Hierdoor wordt de passagiersdruk in het incheckgebied van Terminal 1 verlaagd. 

De aanpassingen in Terminal 1 moeten plaatsvinden terwijl de operatie van Schiphol ‘gewoon’ doorgaat. Een groot en complex project dus in het oudste gedeelte van Schiphol. Vanwege de hoge risico’s die dit met zich meebrengt heeft Schiphol de installatieadviesdiensten direct aan Deerns gegund als betrouwbare huisadviseur.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u dan op ons iD e-zine.

8 oktober 2018


Terug naar lijst