Luchthavens


In de 40 jaar dat Deerns actief is in de luchtvaartsector, hebben we meer dan honderd duurzame, comfortabele en veilige luchthavens in de hele wereld tot stand gebracht. We hebben een diepgaande kennis van alle luchthavenprocessen en -systemen. Daarom zijn we in staat technische vereisten te vertalen naar een integraal ontwerp, waarin terminalsystemen, exploitatiesystemen van het vliegveld, duurzame energievoorziening, technische installaties en transportsystemen worden gecombineerd.

Reizigersgroei en modernere vliegtuigen vragen om betere technologie

Luchthavens verwerken wereldwijd steeds meer reizigers. Die de beste service verlangen en luchthavens willen ‘beleven’. Dit heeft consequenties voor de installatietechniek op luchthavens. In de terminals, waar bijvoorbeeld de druk op de telecommunicatie-, bagage- en securitysystemen toeneemt als gevolg van het groeiende aantal passagiers per vlucht. En waar tegelijkertijd het klimaat en verlichting aangenaam moeten zijn zodat reizigers er langer blijven. Vliegtuigen van airlines worden ook steeds groter en geavanceerder. Dat vraagt niet alleen om bijvoorbeeld extra ruimte voor opstelplaatsen maar ook om moderne apron-systemen. Luchthavens passen hun faciliteiten daarom doorlopend aan. Ze moeten daarbij enerzijds rekening houden met de belangen van stakeholders rondom luchthavens en steeds strengere regels ten aanzien van safety & security en duurzaamheid, en besparingen anderzijds. Vanwege het toenemende belang en de complexiteit van installatietechnische oplossingen, zoeken luchthavens onafhankelijk engineeringpartners die al deze belangen in hun oplossing weten te verwerken.

Een holistische route naar duurzame, comfortabele en veilige luchthavens

Deerns is een van de weinige ingenieuradviesbureaus die diepgaande kennis heeft van alle luchthavenprocessen en – systemen. Hierdoor zijn we in staat uw technische eisen te vertalen naar een integraal ontwerp waarin terminalsystemen, airfield operation-systemen, duurzame energievoorziening en MEP & transportsystemen samenkomen. Dat doen we door in een zo vroeg mogelijk stadium van het proces met u in gesprek te gaan over uw wensen. Daarbij gaan we vanuit een holistische benadering: een luchthaven is in onze ogen namelijk meer dan een verzameling gebouwen en vertrek- en landingsbanen. Ze zijn een belangrijke schakel in de lokale en nationale economieën. Tegelijk hebben ze ook grote invloed op hun lokale omgeving. In het belang van de continuïteit van luchthavens kijken we daarom ook naar belangen van stakeholders rondom de luchthaven. In opkomende landen werken we bijvoorbeeld samen met lokale engineers die ons concept in detail uitwerken. Zo zorgen we voor werkgelegenheid en dragen we kennis over én komen we tot kostenefficiënte concepten die voldoen aan lokale regelgeving. Deerns opereert onafhankelijk van producenten, handelaren en aannemers. Zodoende garanderen we u altijd de beste oplossing.

Onze diensten

  • Planning and Development
  • Engineering & Design: Airport Systems
  • Engineering & Design: MEP and Fire Safety
  • Advisory Services

Voor meer informatie over deze diensten verwijzen wij u naar onze corporate website.

Referentieprojecten