WELL


Gezonde gebouwen

De gebouwde omgeving, waarin we zo’n 90 procent van onze tijd doorbrengen, heeft een enorme invloed op zowel mensen als onze planeet. De laatste tijd is er naast aandacht voor het milieu ook steeds meer aandacht voor de gebruikers van gebouwen en de invloed die een ‘gezond’ gebouw kan hebben op het welzijn en de productiviteit van die gebruikers. Uit onderzoeken blijkt dat het effect van een gezond gebouw groot is. Deerns streeft naar een beter leven door het realiseren van gezonde, slimme en duurzame gebouwen.

WELL Certificaat

WELL is een nieuw certificeringssysteem dat wordt uitgegeven door het International WELL Building Institute (IWBI) en is een uitbreiding op LEED en BREEAM voor gebouwen. WELL Building Standard is een performance-based keurmerk voor het meten, certificeren en monitoren van de gebouwde omgeving en het effect daarvan op de gezondheid van mensen. Met als doel gebouwen nog gezonder te maken en daardoor een beter leefklimaat bieden voor gebruikers met als gevolg een hogere productiviteit en een lager verzuim. Om aan te tonen hoe gezond een gebouw is kan het gebouw bekroond worden met een WELL certificaat. Dit geldt als keurmerk voor het gebouw en geeft een WELL gezondheidsscore in categorieën Air, Water, Nourishment, Light, Fitness, Comfort en Mind. Om de meest optimale (gezonde) score voor uw gebouw te realiseren heeft Deerns WELL Accredited Professionals in dienst.

Blue Building Institute-partner

Deerns is partner van het Blue Building Instsitute, een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn en de gebouwde omgeving. Het BBI gaat de uitdaging aan om nieuwe business modellen te ontwikkelen op het grensvlak van mens, gebouw en technologie. Ook zet BBI zich in om samen met de partners en het International Well Building Institute de WELL Building Standard toepasbaar te maken voor de Nederlandse markt en daarmee deze nieuwe leidraad beschikbaar te maken ter ondersteuning van gezonde en mens georiënteerde gebouwen en gebieden.