Netwerkinfrastructuren en architectuur


De ‘onzichtbare’ infrastructuren die ervoor zorgen dat we overal mobile devices kunnen gebruiken worden vaak als vanzelfsprekend ervaren. Maar zo’n vanzelfsprekendheid is dat niet.

Intelligente gebouwnetwerken

Gebouwen worden steeds ‘intelligenter’ doordat systemen integraal met elkaar kunnen communiceren via ICT-netwerken. Mobiele apparaten van gebruikers vormen steeds vaker de bedieningsinterface voor bijvoorbeeld verlichting en klimaat. Dit vereist een hoogwaardig, betrouwbaar en veilig gebouw gebonden netwerk dat als ruggengraat fungeert tussen het bedrijfsnetwerk (van de gebruiker/ huurder) en de gebouwgebonden installaties zoals het gebouwbeheersysteem en security installaties.

Netwerkbeveiliging

Het verbinden van verschillende systemen via ICT-netwerken zorgt ook voor risico’s. Beveiliging van deze netwerken heeft hoge prioriteit, omdat door onvoldoende beveiliging de beschikbaarheid van installaties en daarmee de beschikbaarheid van werkplekken, productieomgevingen en dus het primaire proces van ondernemingen in het geding komt.

Onze specialisten stellen met u een risicoprofiel op om vast te stellen welke netwerktopologie en beveiligingsmaatregelen passend zijn. We begeleiden vervolgens het proces van implementatie van de geadviseerde maatregelen.