Derk van Dieten

‘Hoewel ik in Delft ook nog een master in de regeltechniek heb afgerond, wilde ik terug naar het vak waarin ik mijn bachelor heb behaald: de werktuigbouwkunde. Daarnaast wist ik dat ik graag met mensen heb te maken in mijn werk. In mijn baan als projectleider bij Deerns komen die twee wensen mooi samen.

Het plezier zit voor mij in het managen van een project op alle niveaus: in tijd en geld, in techniek en functionaliteit. De uitdaging is om de balans te vinden tussen alle uiteenlopende voorwaarden en wensen. En om daarbij ook de klant goed te informeren: duidelijk maken welke opties er zijn, de voor- en nadelen van elke optie laten zien, uitleggen welke gevolgen een bepaalde keus met zich meebrengt… en zo al doende tot de best mogelijke oplossing komen. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste definitieve ontwerp had afgerond en dat ik op ‘verzenden’ kon drukken. De voldoening dat het me was gelukt, dat was geweldig.

Persoonlijk zie ik integriteit als de belangrijkste kernwaarde van Deerns. Wanneer dat er is, volgt de rest vanzelf. Integriteit betekent dat je staat voor je werk, dat je het naar beste kunnen doet en dat de klant op elke vraag een eerlijk antwoord krijgt. Het betekent ook dat je eerlijk bent over eventuele fouten. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, ik doe liever altijd alles goed, maar Deerns heeft een cultuur waarin die openheid heel gewoon is, zowel wat betreft successen als fouten. Wat ik ook kenmerkend vind voor onze bedrijfscultuur zijn de mogelijkheden om heel uiteenlopende dingen te doen. Zelf ben ik bestuurslid van de personeelsvereniging en zit ik in de OR. Dat laatste geeft me heel veel meer inzicht in het bedrijf, ook op beleidsniveau. Daar leer ik veel van. Daarnaast heb ik de afgelopen twee jaar bijgedragen aan het presenteren van Deerns op De Delftse Bedrijvendagen, de plek waar ik ook zelf met Deerns kennis heb gemaakt.’

Over Derk

Opleiding: Werktuigbouwkunde en Regeltechniek, TU Delft
Bij Deerns sinds: 2015

Terug naar de overzichtspagina