Arne van Delft

Toen ik in 2001 aan de slag ging bij Deerns hield ik me bezig met de ICT-infrastructuur van gebouwen. In die jaren maakte ik regelmatig mee dat audiovisuele voorzieningen, in vergaderzalen bijvoorbeeld, pas in een later stadium werden toegevoegd. Waardoor achteraf nog extra installatiewerk nodig was. Dat moest beter kunnen, vond ik, waarna ik - en dat is kenmerkend voor de Deerns-cultuur - ook de ruimte kreeg om ons AV-advies verder te ontwikkelen.

Je moet daarbij niet alleen aan vergaderzalen en videoconferenties denken, maar ook aan de medische sector waar artsen bijvoorbeeld van afstand bij een operatie meekijken. Een van mijn leukste klussen de afgelopen jaren heb ik uitgevoerd voor het Europese patentenbureau EPO in Rijswijk. Dat gaat om zo’n 140 verschillende zalen waar gebruik wordt gemaakt van beeld en geluid, in vier talen wordt vertaald en met één druk op de knop kan worden gezorgd dat gebeurtenissen in een zaal vanuit diverse andere zalen kunnen worden gevolgd. Ik ken geen andere project waar AV-technieken zo grootschalig zijn toegepast als hier, dat maakte ook het ontwerpwerk hiervoor bijzonder interessant.

In 2010 ben ik weggegaan bij Deerns en heb ik een jaar of drie bij andere bedrijven gewerkt. Toen kreeg ik de vraag of ik niet terug wilde komen. Ik heb dat gedaan, zowel vanwege de uiteenlopende en uitdagende projecten die hier binnenkomen, als vanwege de rol van onafhankelijk adviseur die ik graag vervul. Gebruikerswensen vertalen naar iets wat technisch realiseerbaar is, dat vind ik leuk. Zeker als het daarbij gaat om ideeën die nog niet eerder zijn uitgevoerd of het overwinnen van - schijnbare - technische beperkingen. Deerns biedt daarvoor de ideale omgeving, met een inspirerende mix van uiteenlopende specialisten die over de meest uiteenlopende thema’s nadenken en elkaars inbreng ook serieus nemen. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld een bijdrage kunnen leveren aan onze concepten voor Smart Buildings, door te bedenken dat je de sensoren in LED-lampen ook kunt gebruiken voor locatiebepaling. En onlangs heb ik een project geleid dat niets met AV had te maken, maar waarbij het ging om de uitwisseling van warmte en koude tussen distributiecentra. Er was daarbij sprake van de nodige technische complicaties, maar als het dan toch lukt, op een kostentechnisch verantwoorde manier bovendien, dan geeft dat heel veel voldoening.

Over Arne

Opleiding: HTS, Technische Bedrijfskunde
Bij Deerns sinds: 2001

Terug naar de overzichtspagina