Stagiair Smart Building


Deerns is in Nederland het grootste onafhankelijke ingenieursbureau op het gebied van installatietechniek, energie en bouwfysica. Het is onderdeel van de Deerns Groep, die vestigingen heeft in twaalf landen wereldwijd. Deerns is een toonaangevende internationale speler met een groeiend aantal aansprekende internationale projecten.

Als marktleider met de focus op gebouwen, hebben wij aansprekende, complexe projecten in onze portefeuille. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe toepassingen van bestaande technologieën, naar nieuwe technologieën en verbeteringen daarin. Vanuit deze gedachte hebben wij het Smart Building concept ontwikkeld (Smart Building by Deerns), dat een visie op de integratie van ICT in gebouwen bevat, alsook de technische realisatie daarvan. Hiermee wordt een groot aantal Smart Building functionaliteiten geleverd en kan een substantiële reductie van de operationele kosten (energie, onderhoud, schoonmaak, etc.) gerealiseerd worden. De kracht van het concept ligt enerzijds in de integratie van de state-of-the art technologieën in een open, gestandaardiseerde omgeving en anderzijds in de flexibiliteit van de oplossing.

Binnen het Smart Building team zijn wij op zoek naar een: Stagiair Smart Building.

Als Stagiair Smart Building maak je deel uit van het Smart Building project team. Onder leiding van ervaren collega’s leer je alle ins en outs van ons Smart Building concept en aanpalende vakgebieden. Ook verdiep je je in alle aspecten van het projectmatig werken in onze organisatie (procesmatig). Zo leer je de verschillende fasen in een project doorgronden: van initiatiefase tot definitief ontwerp en advies en uitvoeringsfase.

Je levert een bijdrage aan de onderzoeksfase, het ontwerp, het advies alsook de implementatie bij klanten als het gaat om vraagstukken op het gebied van Smart Building (onder meer duurzaamheid, facilitair, asset management en IT) ten behoeve van het optimaliseren van de organisatiedoelstellingen.

Verder werk je intensief samen met collega’s (ook van andere afdelingen) met het doel de markt voor Smart Building verder te ontwikkelen. Je verdiept je in het Smart Building concept, je bent erop gebrand zowel de achterliggende technologie als de klantprocessen te doorgronden, en neemt de uitdaging aan om met eigen ideeën over het Smart Building concept en de toepassing ervan te komen.

Wie zoeken wij?

Voor deze startfunctie zijn wij op zoek naar iemand met een bijna afgeronde technische Master- of Bachelor (hbo)-opleiding in werktuigbouw, elektrotechniek, bouwkunde of technische informatica.

Affiniteit met ons werkveld, een stevige technische basis, internationale mobiliteit en flexibiliteit zijn belangrijk. Een samenwerkingsgerichte en klantgerichte instelling en een zelfstandige, initiatiefrijke houding zijn een must. Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden zijn nodig om in- en extern een goede gesprekspartner te zijn.

Wat zetten wij daar tegenover?

Je werkt in omgeving die duurzaamheidsdoelstellingen in de praktijk brengt. Met uitdagende (internationale) projecten op het gebied van Smart Building, maak je onderdeel uit van één van de leidende spelers, en is er volop ruimte voor innovatieve ideeën en creativiteit.

Interesse?

Stuur je CV inclusief motivatie naar werving-at-deerns-dot-com.