Stageopdracht goede uitgangspunten voor zorggebouwen


De zorgvraag in Nederland neemt toe. Tegelijkertijd gebeurt er veel in de organisatie en financiering van dit maatschappelijk vraagstuk. Hoe richten wij onze gebouwen zo in dat deze toekomstbestendig zijn en deze hun gebruikers optimaal faciliteren? Goede gebouwen beginnen bij goede uitgangspunten. Deerns is, in samenwerking met HEVO, op zoek naar twee studenten die ons helpen deze uitgangspunten helder op papier te krijgen. We willen een digitale richtlijn opstellen die zorgvastgoedbeheerders helpt tot beter vastgoed te komen.

Achtergrond
Deerns is een ingenieursbureau op het gebied van installatietechniek, bouwfysica en energie. HEVO is als vastgoedspecialist actief op de gebieden huisvestingsadvies en projectmanagement en stelde eerder een goed ontvangen praktijkrichtlijn op voor primair onderwijs. Deerns zit in ontwerptrajecten steeds eerder aan tafel en helpt opdrachtgevers de uitgangspunten voor techniek en beleving in gebouwen scherp te krijgen. Samen trekken wij op om gebouwen te verbeteren voor gebruikers die daar misschien wel het meeste baat bij hebben.


Doelstelling

Door het gesprek aan te gaan met bestuurders, beheerders en gebruikers in zorginstellingen willen we helder krijgen wat belangrijk is in goede zorgvastgoedgebouwen. Dat willen we vertalen naar concrete handvatten waarmee men aan de slag kan bij nieuwbouw, renovatie en transformatie van zorgvastgoed. Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste studenten die affiniteit hebben met dit onderwerp. Naast comfortaspecten staan thema’s als werkprocessen, ICT/domotica, communicatie en veiligheid op de agenda.

Randvoorwaarden
We zoeken in totaal twee stagiairs. Standplaats is in Rijswijk (Deerns) of in Den Bosch (HEVO). De duur van deze opdracht is in overleg.

Profiel
Voor deze stage zoeken wij twee studenten. De een meer bedrijfsmatig en de ander meer technisch inhoudelijk. Verder geldt het volgende profiel:

- universitaire of hbo-opleiding
- zelfstandig kunnen werken
- affiniteit hebben met het onderwerp
- beschikken over een pragmatische aanpak en consistentie
- doorzettingsvermogen
- communicatieve vaardigheden

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? Stuur dan z.s.m. jouw motivatie en CV naar werving-at-deerns-dot-com.

Neem voor meer informatie over de opdracht contact op met: Marten Valk, Senior specialist Bouwfysica en Energie