Stage elektrotechniek


Zoek jij een afstudeeropdracht bij een innovatief ingenieursbureau?

Deerns is per januari 2020 op zoek naar een enthousiaste afstudeerder of stagiair die zijn kennis en vaardigheden wil inzetten voor een case study om zo meer kennis te vergaren over DC-installaties.
Gelijkstroominstallaties (DC-installaties) in de gebouwde omgeving zijn in opkomst. Er zijn hoge verwachtingen van DC als alternatief naast, of samen met,de huidige wisselstroomnetten (AC). Deerns wil meer kennis opdoen op het gebied van gelijkstroominstallaties. Je kunt je opdracht doen vanuit ons kantoor in Den Haag of in Eindhoven.

Dit doen wij

Binnen de verschillende marktsegmenten (vastgoed, luchthavens, cleantech, gezondheidszorg, datacenters) nemen wij het proces van de gebruiker als uitgangspunt bij alles wat wij doen. Het gebouw is er voor de gebruikers; zij moeten hun werk optimaal kunnen doen. Of het nu gaat om de inrichting van een operatiekamer in een ziekenhuis, een beveiligingsloge op Schiphol of een cleanroom voor ASML; het ontwerp dat wij maken staat in dienst van de processen die zich in die ruimten afspelen. We kennen de processen van onze opdrachtgevers en weten hun eisen te vertalen naar integrale technische oplossingen. We borgen tijdens de uitvoering dat het ontwerp conform specificaties wordt gemaakt en monitoren tijdens het gebruik dat wordt geleverd wat is gevraagd.

Wat ga jij doen?

Wij willen graag ontdekken in hoeverre een gebouw op gelijktroom in de praktijk is te realiseren. Als afstudeerder/stagiair ga je een door ons ontworpen gebouw dat in AC is uitgevoerd, ontwerpen op gelijkstroom niveau. Het ontwerp begint bij de aansluiting op het energienet en eindigt bij de afnemers in het gebouw. Vragen die we daarbij graag beantwoord willen hebben zijn: welke voor- en nadelen heeft een DC installatie. Welke extra mogelijkheden ontstaan er. Naast een technisch vergelijk hoort een financiële vergelijking van de systemen ook tot je opdracht.

Wie zoeken we?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste student met een technische master - of bachelor (hbo)opleiding in elektrotechniek die een (afstudeer)stage zoekt.

Affiniteit met ons werkveld, een stevige technische basis en flexibiliteit zijn belangrijk. Een samenwerkingsgerichte en een initiatiefrijke houding zijn een must. Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden zijn nodig om in- en extern een goede gesprekspartner te zijn.

Wat zetten we daar tegenover?

Je werkt in een omgeving waarin duurzaamheid in de praktijk wordt gebracht. We bieden je een omgeving waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan.

Ben je enthousiast over de opdracht en ben je vanaf januari 2020 voor een periode van 6 maanden fulltime beschikbaar. En ben je daarnaast bereid om te reizen binnen Nederland? Reageer dan via de button onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ralph van den Berg, tel. 06 - 44296198.